dimecres, 5 de novembre del 2008

TRAÇAT VECTORIAL

Els traçats vectorials son qualsevol línea traçada en un programa vectorial. Tots els objectes que es puguin crear, estan compostos per traçats. Els podem classificar en tres classes diferents:

-Traçats normals: Son aquells traçats que es realitzen únicament amb una línea.

-Traçat compost: Son els les formes formades per 2 o més traçats fusionats.

-Forma composta: És el traçat que resulta de la unió de traçats compostos.

L'Illustrator utilitza un sistema de capes. Cada una d'aquestes capes, son un traçat o dibuix vectorial, que interaccionen entre elles per donar-nos un resultat.

Amb el menú capa, es poden crear les diferents capes. A cada una de les capes, apareuxeràn tots els traços que hi han. Es molt senzill passar uns traços d'una capa a l'altre, només cal seleccionar el traçat/Organizar/Enviar a la capa actual.

Les capes es poden bloquejar, clicant a la icona del candau que es veu al costat de cada capa. D'aquesta manera no podem moure cap dels traçats/objectes que es trobin en ella.

Els traçats tambe es poden agrupar, combinar, restar-los un de l'altre, crear-ne un traçat únic, etc... Això ho farem gràcies a la paleta "buscatrazos", que és on trobem totes les possibilitats de de fusionar i convertir traçats en traçats compostos o formes compostes.


Per exemple, amb añadir área de forma, aquesta opció ens converteix l'objecte de sobre en un objecte compost amb el que tingui just a sota (segons l'ordre de les capes) Un cop fet això, si fem un "clic" al botonet d'expandir, queden automàticament fusionats tots els traçats en un de sol. Aquest objecte agafarà els atributs de la forma que tingui a sobre, canviat els atributs del primer.